Behandelingen

Er zijn verschillende pedicurebehandelingen te boeken bij pedicurepraktijk Samira. 

Naast de reguliere behandelingen ben ik als medisch pedicure ook gespecialiseerd in allerlei aanvullende technieken. Hierdoor kan ik u helpen met diverse voetproblemen zoals ingegroeide nagels, drukplekken op de voeten, beschadigde nagels en reumatische of diabetische voeten. Hieronder leest u meer over deze specialistische technieken.

Reguliere pedicurebehandeling

Na het beoordelen van de voeten start ik de pedicurebehandeling. De nagels worden geknipt en gefreesd en eelt en likdoorns worden vakkundig verwijderd. Indien gewenst kan ik uw nagel lakken met gewone nagellak of gellak. Deze gellak blijft normaal gesproken 3 weken zitten.

Ik eindig mijn behandeling altijd met het incremen van de voeten en een korte massage.

Medische behandeling

Soms hebben uw voeten door een aandoening extra zorg nodig, uw voeten zijn kwetsbaaar door een onderliggende ziekte. Als medisch pedicure ben ik gekwalificeerd om cliënten te behandelen met reuma en diabetes. Daarnaast kan ik onderstaande technieken toepassen om bestaande klachten te verminderen of weg te nemen.

Orthesetechniek

Een orthese kan worden gemaakt om drukplekken te ontlasten, vooral aan en tussen de tenen of om een verkeerde teenstand te reguleren. Een orthese kan worden toegepast bij een weke likdoorn, druk-ontlasting bij een hamer- of klauwteen, bescherming van de knokkel bij de grote teen of een zenuwbeklemming.

 

Lees hier meer over de orthesetechniek.

Antidruktechnieken

Wanneer er drukplekken op de voet worden geconstateerd die direct ontlast moeten worden kan vilttherapie uitkomst bieden.

Vilttherapie is een antidruk-middel dat voor de voet op maat wordt gemaakt. Vilttherapie biedt een tijdelijke oplossing en kan bijvoorbeeld ingezet worden als voorbereiding op een orthese of als overbrugging naar een steunzool.

 

Over de antidruktechnieken kunt u hier meer lezen.

Nagelregulatie

De nagelbeugeltechniek kan worden toegepast bij ingroeiende nagels, bij een bolle vorm en sommige typen tunnelnagels. In feite is het de enige methode om de groei van de nagel te reguleren, de druk te verminderen en eventuele pijn te verlichten, of om op te lossen.

 

Lees hier meer over de nagelbeugeltechniek.

Nagelreparatie

Een nagelreparatie geeft een erg goed resultaat bij het corrigeren van de teennagel. De teennagel kan gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd worden zodat hij er weer mooi esthetisch en goed verzorgd uit ziet. 

 

Bekijk hier het resultaat van een nagelreparatie.

Teennagels gelakt met gellak. De gellak blijft bij normaal gebruik 3 à 4 weken netjes zitten en kan worden bijgewerkt.

Foto van teennagels die zijn gelakt met gellak in pedicurepraktijk Samira in Arnhem-Zuid.